Yondan til Ernst Brimsøe

SKK på WTKO International Summer Camp & Competition 2015, Maynooth, Dublin (Irland).

Ernst Brimsøe, Trine Brimsøe, Hiep Hoang, Tove Johansson, Kjetil Brimsøe Vistnes, Åse Lill Byrkjedal, Tyr Carlsen, Arild Michelsen, Kate Hidle, Helge Danielsen og Arild Karlsen fra Stavanger Karateklubb reiste 29 juli til WTKO International Summer Camp & Competition 2015, Maynooth, Dublin (Irland). 30 juli-02 august.
Vi skulle trene under følgende WTKO instruktører :
Steve Ubl (8 Dan) & John Mullin (8 Dan)
Richard Amos (7 Dan), Scott Langley  (6 Dan), Scott Middleton (6 Dan)
Angelo Sanna (6 Dan) & Colin Needham (5 Dan)
Foruten tre daglige treninger torsdag & fredag deltok flere av oss en time’s yoga- undervisning hver morgen før karate- trening, under ledelse av Yanti Amos.

Vi hadde en trening på søndag, før vi måtte reise for å nå flyet.
Lørdag var det bl.a. Dan- gradering. Richard Amos, Steve Ubl, John Mullin, Scott Langley og Scott Middleton var de formidable eksaminatorene.
Ernst Brimsøe skulle forsøke seg på Yondan (4 dan), mens Hiep Hoang skulle forsøke seg på Nidan (2 dan).
Desverre nådde ikke Hiep Hoang opp og ble ikke tildelt Nidan. Til både hans og vår store skuffelse.

Spesielt hadde eksaminatorene innvendinger mot hans valg av kata Gojushiho Dai (4- dan kata), og utførelsen av enkelte bevegelser i kataen. I tillegg måtte han vise kata Bassai Dai. Kihon og kumite hadde eksaminatorene ingen innvendinger imot.

Ernst Brimsøe gikk kata Gojushiho Sho og ble bedt av eksaminatorene om å gå kata Enpi. Kataene var meget bra.
Han gikk to kumite- kamper mot de andre to som også skulle gradere seg til Yondan. En av dem bestod og en av dem strøk.
Han som bestod var en tøff og fremadstormende voksen mann og Ernst gikk god kumite og bunkai med denne.
Alle fra SKK var tilstede på graderingen og kunne bevitne at eksaminatorene var fornøyde med Ernst Brimsøe og tildelte ham en velfortjent Yondan.
Vi vil også gratulere Andreas Wangberg fra Moss Karateklubb med en velfortjent Sandan (3 dan). Hyggelig bekjentskap.
Neste års WTKO Summer Camp blir i New York-Staten Island, med mulighet for trening både før og etter i Richard Amos‘ dojo på Manhattan. Spennende !

NB : Bilde tatt av en stolt Trine Brimsøe da Ernst Brimsøe får beskjed han har bestått.

yondan1.jpg