Treningssamling i New York

Rapport fra Winter Camp 2016 

Trine og Ernst reiste i begynnelsen av Mars over til New York for å trene på  WTKO Winter Camp, som avholdes på samme tid hvert år.
Dette er en forholdsvis intim treningssamling, da Richard Amos’ Honbu Dojo, lokalisert på Upper East Side på Manhattan, er forholdsvis sparsommelig hva areal angår. Det hindret allikevel ikke 15-20 personer, instruktørene inkludert, å trene intensivt sammen denne helgen – stemningen var upåklagelig og energisk.
Lørdag:
Første økt ble ledet av Amos sensei – denne ble innledet med å terpe på korrekt hoftebruk, aktiv bruk av muskulatur, kneplassering m.m i Shomen/Hanmi. Det er utrolig hvor mye en kan jobbe med dette og ens teknikk allikevel bli dissekert og ”avslørt” under Amos’ instruksjon. Rykker stadig tilbake til start 🙂 Økten ble avsluttet med lineup Kihon Ippon Kumite, med fokus på prinsippene vi hadde jobbet med.
Etter lunch ble treningen ledet av Middleton sensei, fra Canada. Her ble kata Chinte gått gjennom i detalj – først ved hjelp av stillinger, enkeltteknikk kihon og deretter kata i sin helhet. Det ble også gått igjennom bunkai på deler av kata. Vanskelig kata, som har en del uvanlige teknikker. Kanskje navnet på kata hentyder til noe? (Chinte = ”strange hands”).
Mullin sensei var instruktør på dagens siste bolk og fokus var også denne økten på kata. Sochin er en kata som krever sin mann/kvinne, med stor vekt på stilling, stabilitet, mykhet,  kontakt med gulvet og hoftebruk. Her fikk vi grundig gjennomgang fra A-Å, og det var ikke mye saft igjen i kroppen etter 75 minutter med intensiv trening på denne.
Dagen og kvelden ble avsluttet på italiensk restaurant, i godt lag med deltagere og instruktører – veldig kjekt sosialt og miljø- og kontaktskapende 🙂
Søndag:
09.00. Støl kropp men humør og inspirasjon på topp. Mullin ledet denne økten, det var fokus på kihon, de fundamentale teknikkene i Shotokan. Det var oizuki, gyakuzuki, ageuke pluss pluss; teknikker en lærer fra en er nybegynner men som på en merkelig måte det alltid sniker seg inn nye momenter å terpe på. Meget bra økt som poengterte hva som er viktig. Bekreftet også at vi har jobbet korrekt i det siste i SKK 😉
Andre søndagsøkt. Bevegelse fremover og bakover i kihon. Vektforskyving over hæl, korrekt måte å bevege kjerne ifht. armer og ben. Avsluttet intensivt med de samme prinsipper med partner – kumiterelatert. Tung time som allikevel fløy avsted. Når en trener i godt selskap..
Siste trening for denne samlingen ble ledet av Amos sensei. Yoko geri kekomi under lupen i begynnelsen, virkelig tungt å jobbe korrekt! Kanskje vi ofte tar den lettere veien 🙂 Dette ledet etter hvert inn på kata Nijushiho, en kata som har mye bevegelse langs gulvet – flyt er nøkkelord. Topp økt. Inspirerende å se sensei Amos virkelig begynne å utfolde seg igjen, etter å ha skiftet ut hoftene for et års tid siden.
Instruktørene på denne ‘Vinterleiren’ var virkelig i sitt ess denne helgen og noe av det som er mest inspirerende er at de ikke står på sidelinjen når de ikke leder økten – de trener på lineup’en som alle andre. I min bok er det essensielt for å fortsatt utvikles, selv som seniorgrad.
Samlinger med nevnte instruktører kan varmt anbefales 🙂

Leave a Reply